Hridaya

Hridaya

Lichtcentrum voor harmonie, bewustzijn en licht.

Bij Hridaya kan je terecht voor sessies op de Zetel van Ascensioneel Licht en sessies met de Lichtinstrumenten. Een maal per maand is er een groepsbijeenkomst waarin je tot jeZelf kan komen. Er is ook maandelijks een meditatie met een boodschap van een lichtmeester.

In deze blog vind je regelmatig boodschappen van lichtmeesters. Deze boodschappen komen via Anandamath, Frankrijk. Misschien moet je in het begin wennen aan het taalgebruik. De teksten zijn bedoeld om te lezen vanuit het hart.

Meer info vind je op de website: www.hridaya.be.

Afstemming

HerfstPosted by Nadja Tue, December 13, 2011 11:49:08

"Harmonie, is uitdrukking geven aan perfectie, aan de eenvoud van elk moment. Vaak zien jullie de perfectie als iets buitengewoons. Het gaat er om het dagdagelijkse te leven in haar aard van perfectie. Dat is harmonie. Jullie kunnen je muziekinstrumenten stemmen totdat zij in harmonie zijn. Stem op dezelfde manier pas je lichaam, je geest, je emoties af. Plaats ze in de eenheid van het hart."

De vriend

Doen

HerfstPosted by Nadja Mon, December 12, 2011 17:04:33

"Het zoeken naar perfectie behoort de mens niet toe.

“Iets doen” is niet de verantwoordelijkheid van een individu. “iets doen” zou vervangen moeten worden door “iets laten doen”. Laat het “doen” los. Jij bent het niet die iets doet. Iets gebeurt door jou heen. Het Al is de acteur van de stilte.

Het spel dat aan de mens gevraagd wordt is vreugde. Laat de vreugde stromen doorheen jouw individuele kanaal. Elke actie is enkel een doorgeven van energie die al bepaald is. De schepper creëert de handelingen niet. De schepper geeft de handeling door. Je moet je niet afvragen of je wat je doet, goed doet. Je moet eerder je aandacht laten gaan naar het gevoel dat je hebt wanneer je iets doet. Maak van elke handeling een fontein van vreugde. Maak van elk moment een offer van vreugde. Maak van je leven een ketting van vreugde en elke handeling geeft de mogelijkheid om een parel aan je ketting toe te voegen.

Maak van je leven een hymne van vreugde."

De vriend

Identificatie

HerfstPosted by Nadja Mon, December 12, 2011 15:25:55

"De meeste mensen leven gefragmenteerd. Elke identificatie versterkt deze fragmentatie. De meeste mensen identificeren zich met hun emoties, hun gevoelens, hun ego, hun gedachten en scheiden zich op die manier af van hun eigen bron; de eenheid van het hart. Het Zijn dat IK BEN is de eenheid van het hart.

Het hart is de bron. En er is een bestemming: het hart is de bestemming."

Saint Germain

Zingende stilte

HerfstPosted by Nadja Sat, December 10, 2011 21:36:30

"Kies voor de eenvoud in volheid, en breng, met uiterste eerlijkheid en tederheid,

al jouw verschillende persoonlijkheden terug naar hun eigen bron.

En zing jouw eigenheid in elke ademhaling,

in elke beweging,

in elke stilte tot het hart van Eenheid.

Wees zingende stilte."

De vriend

Terugkeer naar huis

HerfstPosted by Nadja Fri, December 02, 2011 11:22:49

De terugkeer… Waar keer je naar terug ? Naar je gewoontes, je routine ? Of naar jouw eeuwige thuis, naar dat wat geen tijd en ruimte kent, naar het verblijf dat eeuwig nieuw, eeuwig creatief is ?

Je realiteit in elke minuut creëren. Laat je niet misleiden door gewoontes. Laat je niet leiden door collectieve gewoontes. Je realiteit creëren in elke minuut. Scheppen vanuit de kracht van de liefde. Doorheen heel eenvoudige uitwisselingen van elk moment, in je dagelijkse leven, jouw realiteit scheppen vanuit liefde.

De terugkeer. Terugkeren naar je ware aard, terugkeren naar jouw kracht om een eeuwig mooie, stralende, nieuwe werkelijkheid te scheppen. Op elk moment, doorheen elke blik. Het eenvoudige is heilig. Een andere dimensie van het dagelijkse leven.

Het is naar die terugkeer dat wij jou uitnodigen. Leg je niet vast in jouw oude structuren, of in collectieve gewoontes. Wees de schepper van jouw werkelijkheid. Creëer jouw terugkeer.

Sommigen spreken over de terugkeer naar het paradijs.

En waar is dat paradijs ? Niet elders, niet later. Maar hier en nu. Een andere kijk op je leven, een ander gezichtspunt, een andere manier van functioneren.

Vereenvoudig je leven. Vul je leven met aanwezigheid en volheid. Door aandacht en intentie.

Herinner je: liefde, intentie en aandacht samen brengen; dat is de sleutel. En met deze sleutel open je de deur om je te realiseren dat de deur enkel gesloten was door onbestaande illusies.

De terugkeer. Wij begeleiden jullie graag. Deze periode is vol, verwachtend, betrokken. Leef deze periode met intensiteit, met schoonheid, vertrouwen. Laat het gemurmel rondom jou, je niet uit evenwicht brengen. Leef deze periode terwijl je in de oceaan van liefde woont, in de oceaan van het Zijn van Liefde dat jij bent.”

De vriend, september 2011

Nooit stoppen

HerfstPosted by Nadja Thu, November 17, 2011 21:12:31

Wij hebben een vraag. Durf je, ieder van jullie, durf je om je geloofsovertuigingen los te laten, om de valse kennis, de concepten achter te laten om enkel nog de dans van liefde te eren? Weet je dat de engelen tranen van liefde verwelkomen en ze aanbieden aan de aarde? De heerlijkste nectar.

Stop nooit, stop nergens. Stop niet bij elke overtuiging van iets dat onmogelijk is. Het onmogelijke bestaat niet. Stop bij geen enkele overtuiging. Herinner je, de adem helpt je om je verticale energie terug te vinden, om je verticale energie te versterken zodat die heel vloeiend en gemakkelijk door je lichaam stroomt.

Het hart is het evenwichtspunt.

De deur is open.

De vriend, lichtviering oktober 2011