Hridaya

Hridaya

Lichtcentrum voor harmonie, bewustzijn en licht.

Bij Hridaya kan je terecht voor sessies op de Zetel van Ascensioneel Licht en sessies met de Lichtinstrumenten. Een maal per maand is er een groepsbijeenkomst waarin je tot jeZelf kan komen. Er is ook maandelijks een meditatie met een boodschap van een lichtmeester.

In deze blog vind je regelmatig boodschappen van lichtmeesters. Deze boodschappen komen via Anandamath, Frankrijk. Misschien moet je in het begin wennen aan het taalgebruik. De teksten zijn bedoeld om te lezen vanuit het hart.

Meer info vind je op de website: www.hridaya.be.

Wie ben jij?

Winter 2013Posted by Nadja Tue, December 09, 2014 18:35:05

Herinner je de vraag "Wie ben ik?"
Ben ik het masker van mijn persoon?
Ben ik de onbuigzaamheid van mijn gewoonte?
Ben ik de verkramping van mijn emotie?
Wie ben ik?
Stel deze vraag, zelfs binnenin de structuur van je lichaam:
wie ben ik?

En ga dan voorbij aan het antwoord, tot waar zelfs jouw beenderen, jouw organen, jouw emoties, jouw mentale structuur het antwoord zingen als een overwinning: "Ik Ben Dat, deze simpele schoonheid, deze eenvoudige liefde, dit simpele licht en deze simpele grootsheid."
Ik Ben Dat en ik kies ervoor om te leven in ere daarvan. Daarom is Dat geïncarneerd.

Vergeet de vraag: "Wie ben ik?" niet en houd je aandacht bij het vinden van het ultieme antwoord op deze vraag. Ga dan daaraan voorbij, laag na laag voorbij aan de foute antwoorden. Want een verkrampte emotie wil ons doen geloven dat ik de verkramping ben. Een verhard ego wil ons graag doen geloven dat we die genadeloosheid zijn. Een twijfelende geest wil ons doen geloven dat we verloren zijn. Toch kent het Zijn het antwoord dat aan al deze antwoorden voorbij gaat, tot het de helderheid van het ultieme antwoord vindt: "Ik Ben Dat".

De helderheid van het ultieme antwoord terugvinden is veeleisend. Je moet alle maskers afleggen, alle lauwheid achterlaten, je gehechtheid aan gewoontes achterlaten, alleen opstaan en alleen de schittering ontmoeten; alles aanbieden aan de zon van liefde die het Zijn is.

Dat is belangrijk; alles aanbieden aan de zon van liefde die het Zijn is. Want als de mens een ridder van licht is, dan is zijn pantser liefde en zijn zwaard heerlijk geluk. We laten ascetisme en harde lessen, achter ons. Het gewicht van onze aandacht rust op de onvermijdelijkheid van geluk die het Zijn van Liefde is.
Saint Germain, november 2014
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.